laupäev, 13. jaanuar 2018

Punane jakk kasvab/The red cardi is growing

Alustasin eile esimest varrukat. Vahepeal tundus, et kuna kampsun on lai, edeneb kudumine aeglaselt, aga nüüd tundub, et täna saab lõpetatud esimene varrukas ja alustatud teine ning pärast on vaja kehaosa kududa ehk 2-3 mustrikorda pikkusesse.
Yesterday I started the first sleeve. Meanwhile I had a feeling that due to the fact that the cardi is quite wide, my progres is slow; however, now it appears that the first sleeve will be completed and the second started today and aftwerwards some 2-3 pattern repeats for the torso are needed.
 
 
Kõik ääred (nööbiliistud, kaelus jne) tulevad kahekordses pärlkoes (nn kananahk), kõige ülemisel pilidl on ehk näha. Hea teada, et Teksrena villane lubab seda kude, sest sugugi kõik villased lõngad ei armasta seda. Nt Raasiku 8/2 mitte eriti (minu kogemuse järgi), küll aga 8/3.
All edges (button bands, neck opening etc) are in double moss stitch, you can probably notice it in the top picture. It is good to know that Teksrena wool allows this stitch pattern because quite a lot of woollen yarns ado not favour it. For instance, in my experience it is not very impressive in Raasiku 8/2 but it is in 8/3.

4 kommentaari:

KK ütles ...

Väga põnev kude.
Kasutan ära seda postitust ja küsin nõu. Sa oled sageli miksinud lõngu villasega, mida soovitaksid lisada Raasiku ühekordsele villasele?
Mul mõlgub meeles üks lihtne kardigan, mis ei tohiks olla raske ega paks. Ühekordsest on nüri kududa, ses mõttes võiks mahtu olla aga ma ei taha sellist pussakat, mida ei saa mantli alla panna.

Tekstuur on ka oluline, kuna tahaks teha midagi väga lihtsat, "ruudulist" ripsi vms, mis hästi vormi hoiaks. Korraks isegi mõtlesin linasele aga see jälle annab raskust. Väga karvast ka ei taha (angoora ja kidmohair nt) aga natukene mahulisust võiks lisaks olla. Ma olen end juba halliks mõtelnud sellega :)
Korraks isegi tekkis idee proovida luksusliku pitslõngaga aga ma ei kujuta ette, kuidas too vormi hoiaks.

Anna ütles ...

Aitäh!
Raasiku ühekordne võib olla üsna kapriisne (ebaühtlane), sõltub partiist. Tegelikult tütar nägi salli just Raasiku 8/1-st ja siis tuli selle peale, et jakki tahta :). Paneks mõne peenvillase juurde, nt Midara Haapsalu (100 g/1400 m) või midagi analoogset. Võib katsetada isegi, et 2 peenvillast + Raasiku ühekordne. Teine võimalus on mitte väga karvane mohäär. On ka selline tore lõng nagu Angora-2, minu suur lemmik. See on mohääri-villa-sünteetika segu, ei ole karvane, 100 g/750 m. Anogra-2 püsib hästi vormis; sviitrite ja jakkide puhul võtan talle alati mõne kaaslase (seesama Haapsalu, aga miks mitte 8/1). Kuidas muster jääb, tuleb muidugi konkreetselt proovida.

Nitki A nitki ütles ...

Super! !!!!!!!!

Anna ütles ...

Nitki A nitki, thank you very much!