teisipäev, 25. veebruar 2014

Vilniuses/In Vilnius

Saabusin täna Vilniusesse ja astusin läbi paarist tuttavast lõngapoest. Pikemat ülevaadet ma praegu ei kirjuta, lihtsalt annan teada. Lõngapood Casa Lana on Basanavičiuse tänaval endiselt olemas, püüdsin pildistada vitriini, aga klaas peegeldab, sellepärast näete rohkem vastasmaja ja juhtmeid kui lõngakeri. Siiski pilt meeldib mulle, nii et näitan siin.
Today I arrived to Vilnius and made a short visit to two familiar yarn shtores. I am not going to write a longer overview but just let you know. The Casa Lana store is still operating in Basanavičius street; I tried to take a picture of the shop window but the window glass reflects what is across from it and you see more of the house across the street and cords than the yarn balls. Nevertheless, I like the picture and post it here.
Siis läksin Mezgimo zonasse, muidugimõista.
Then I went to Mezgimo zona, needless to say.
Ei veetnud seal kaua aega, sest pidin kohe muude asjadega tegelema. Aga neljapäeval on seal traditsiooniline kooskudumine, siis kirjutan rohkem. Linaseid lõngu täitsa on, peale selle on mõnusat villast lõnga nimega Sirri. See meenutab eesti villast ja seda on mitmes jämeduses, ka üleminekutega.
I did not spend much time there because I had to attend to other matters quite soon. But there will be a traditional knitting together on Thursday and I will write more then. Linen yarns are quite well represented and in addition to that there is lovely wool Sirri. It reminds of Estonian wool and comes in several weights, and in variegated colours as well.
 
 
 

9 kommentaari:

Mia ütles ...

Mikä ihanuus siellä pilkottaakaan keskellä koria! Petrooli vai turkoosi?

Anna ütles ...

Mia, minusta se on petrooli. Kuva ei näytä värejä täysin oikeasti. Mutta käväisen siellä vielä ja sitten pystyn sanomaan.

Heli ütles ...

Pidin muidugi kohe uurima selle Sirri kohta. Karta on, et hinnaklass on kòrgemapoolne. Aga väga kaunis lònga on.

Anna ütles ...

Heli, ma ei tea ausalt öeldes, aga ma ei usu, et ta on meeletult kallis nagu Rowani või Noro lõngad:). Neljapäeval lähen sinna ja uurin välja, mis seal on.

Arella ütles ...

Sirri on pärit Fääri saartelt. Sellest on kootud ka Sarah Lund'i kuulsad kampsunid. Huvitav, et nüüd ka Leedus müügil :)
http://www.sirri.fo/about+sirri.html

Anna ütles ...

AlleRaa, aitäh! Lõng on Ravelry andmebaasis täitsa olemas. Tegelikult oli seda juba möödunud aastal, aga nüüd tekkis tahtmine pildistada:). Vist oli nii, et perenaine oli seal käinud või kuidagi teisiti tootjaga kontakti saanud ja nüüd tellitakse seda lõnga regulaarselt. Ei ole ise kudunud, aga on väga sümpaatse olekuga. Kellele meeldib Raasiku lõng, sellele meeldib see lõng ka, arvaksin nii.

KK ütles ...

Põnev!

mustkaaren ütles ...

Tore.
Ootan huviga uusi pilte Vilniuse kudumisväärsustest:)

Anna ütles ...

Signe, aitäh, jah, Vilnius on lõnganduse ja kudumise seisukohalt küll põnev koht.

Kaaren, tänan! Küllap kirjutan! Niikaua võid vaadata mu varasemaid postitusi sildiga "Leedu":)