pühapäev, 2. mai 2010

Ei saa ütlemata jätta/Cannot be silent

Mul polnud plaanis täna kirjutada, aga ma lihtsalt ei saa ütlemata jätta, kuidas mulle meeldib see muster! Siin toimub midagi nii edasi- kui tagasiridades.
I was not planning to post today but I simply cannot be silent and have to tell how much I like this stitch pattern! Here something is going on both in right side and wrong side rows.

Õige värv on siin:
The right colour is here:

Esi- ja tagatükk on juba ühendatud, koon ringis alla.
The front and the back parts are joined and I am knitting downwards in rounds.

See pilt on vastu valgust ja arvestades, et siin on suur kontrast (valge T-särk ja tumehall kudum), on üldmulje pisut sürrealistlik (valge lahustub ja sulab kokku õhuga, nii-öelda). Tean, et nii ei tehta. Siiski saab niimoodi pildistades mustri ilusti kätte.
This picture is taken against the light and, keeping in mind that there is a great contrast (the white T-shirt and the dark gray knitwear), a general impression is slightly surrealist (the white of the shirt dilutes and merges with the air, so to say). I know that one is not supposed to do this. Still, this is how one can get a good picture of a stitch pattern.

Lõng on merseriseeritud puuvill (eile oli kommentaarides sellest juttu). Mul on kange tahtmine proovida seda mustrit erinevate lõngadega. Karta on, et lähiajal näete seda mustrit veelgi.
The yarn is a mercerised cotton (yesterday it was discussed in the comments). I am strongly inclined to try this stitch pattern with different yarns. I am afraid that in the nearest future you will see this stitch pattern several times.

8 kommentaari:

Tiina ütles ...

Paistab põnev, ootan valmis kudumit!

Hepsi ütles ...

Näyttääpä taas kauniilta! Sinulla selvästi on tuo tekniikka hyvin hallussa!

Triin ütles ...

Väga põnev muster! Jään ka ootele :) Kiiret varraste liikumist!

Anonüümne ütles ...

ahhhhh, beautiful leaves. i think sometimes i wish i could wear leaves, their shapes are so beautiful, and so to knit them is a way to wear them - but more surreal, more abstract. how pleasing.

glad you like the leaves so much you felt you 'had' to put a post.
your garments are beautiful.

salute,
t h e x t i n e from ravelry

Anna ütles ...

Tiina ja Triinu, tänan, mul on hea meel, et ka teised kudujad jagavad minu mustrivaimustust! Pole ilust ennast kiita, aga proovisin juba selga topihakatist ja mulle meeldib, mis välja tuleb.

Heli, kiitos, huomaat aina, mitä olen tekeillä.

Thextine, thank you very much. I agree with you, I would wear more abstract leaves, at least in tops, sweaters etc. Sometimes stitch patterns are so wonderful that you have to share your enthusiasm.

Eliana ütles ...

Oh, thank you for sharing this lovely patt with us, Anna!

Päivi, Lankakomero ütles ...

Kiva, kun sait pitsimallin toimimaan! Taas tulee hyvännäköistä pintaa.

Anna ütles ...

Eliana, thank you. Maybe I will write the pattern for the top.

Päivi, kiitos paljon. Pidän siitä pitsikuviosta.